Vad är Investering? Definition och Innebörd

Investering är det som människor, företag och regeringar gör för att skapa mer välstånd, få pengar att växa, öka produktionen och förbättra människors levnadsstandard. Begreppet kan också syfta på att avsätta tid för något i hopp om framtida fördelar, som i "Han investerar fyra år av sitt liv för att studera på universitetet".

Om du äger ett företag och spenderar pengar på saker som kommer att göra det mer framgångsrikt och lönsamt investerar du. Om du äger ett hus och spenderar 10 000 dollar på att göra det snyggare innan du hyr ut det, investerar du dessa pengar för att säkra en framtida inkomst.

Investering kontra sparande

Att investera är inte samma sak som att spara. Sparande är en plan för att lägga undan en del av din förvärvsinkomst under en kort period för att nå ett förutbestämt belopp. Investering, när man till exempel talar om aktier och andelar, är en mycket mer långsiktig verksamhet.

Den amerikanske miljardärsinvesteraren Warren Buffett sade en gång: "Om du inte tänker på att äga en aktie i tio år, tänk inte ens på att äga den i tio minuter".

Enkelt uttryckt är investering i finanser en långsiktig åtgärd som i första hand uppnås genom att dina pengar ska skapa mer pengar åt dig. Investeringsåtgärden utförs av en investerare.

Enligt Sorted, som är en del av Nya Zeelands kommission för finansiell förmåga: "Du blir en investerare när du placerar dina pengar i saker som kan ge inkomster eller öka i värde. Det allmänna målet är att få minst en avkastning efter skatt som är större än inflationen. Att vara investerare innebär också en viss risk. I allmänhet gäller att ju högre avkastningen är, desto högre är risken."

Att sätta in (pengar) i finansiella system, aktier, egendom eller ett kommersiellt företag med förhoppning om att uppnå en vinst" eller "Att ägna sin tid, ansträngning eller energi åt ett visst företag med förhoppning om ett värdefullt resultat".

För mer information följer du länken: https://Investerai.nu/