Att Hantera Investeringsmål - Varför Ska Jag Överväga Att Investera?

Det finns två sätt att tjäna pengar i vår moderna värld. Det första sättet är att tjäna en inkomst, antingen genom att arbeta för sig själv eller för någon annan. Det andra sättet att öka din förmögenhet är att investera dina tillgångar så att de ökar i värde med tiden. Oavsett om du investerar i aktier, obligationer, fonder, optioner, terminer, ädelmetaller, fastigheter, småföretag eller en kombination av alla dessa är målet att generera pengar. Detta kan ske i form av ökat värde på investeringen, utdelningsinkomster eller försäljning av ett företag eller någon annan likviditetshändelse.

En individs mål beror på en mängd faktorer som kan omfatta ålder, inkomst och riskprofiler. Åldern kan delas in i följande tre kategorier:

  • Unga och i början av karriären.
  • Medelålders och familjebildning.
  • Pensionärsålder och självstyrande

Dessa segment missar ofta sina mål i rätt ålder, med medelålders människor som överväger investeringar för första gången eller äldre som tvingas budgetera och använda den disciplin de saknade som unga vuxna.

Inkomst är den naturliga utgångspunkten för investeringsplanering eftersom man inte kan investera vad man inte har. En ung vuxens första jobb är en väckarklocka som tvingar fram beslut om IRA-bidrag, sparande eller penningmarknadskonton och de uppoffringar som krävs för att balansera växande välstånd med önskan om tillfredsställelse. Oroa dig inte för mycket för bakslag under denna period, som att bli överväldigad av studielån och bilbetalningar, eller glömma att dina föräldrar inte längre betalar den månatliga kreditkortsräkningen.

Utsikterna definierar den spelplan som vi verkar på under vår livstid och de val som påverkar förmögenhetsförvaltningen. Familjeplanering står högst upp på denna lista för många individer, där par funderar på hur många barn de vill ha, var de vill bo och hur mycket pengar som behövs för att uppnå dessa mål. Karriärförväntningar komplicerar ofta dessa beräkningar, där de högutbildade får ökade inkomster medan de som sitter fast i lågstatusjobb tvingas skära ner för att få ihop det hela.

Det är aldrig för sent att bli investerare. Du kan vara långt in i medelåldern innan du inser att livet går fort och kräver en plan för att hantera ålderdom och pensionering. Rädsla kan ta kontroll om man väntar för länge med att sätta upp investeringsmål, men den bör försvinna när man väl sätter igång planen. Kom ihåg att alla investeringar börjar med den första dollarn, oavsett ålder, inkomst eller framtidsutsikter. Med det sagt har de som investerar i årtionden en fördel, med växande förmögenhet som gör att de kan njuta av den livsstil som andra inte har råd med.